Hlavná stránka arrow B   SK CZ
Potravinárska abeceda

B
B-oceán - alkoholický koktejl Tlačiť
B-oceán je  málo známy, ale chuťovo skvelý alkoholický koktejl belasej  farby.
K príprave B-oceánu potrebujeme 4 cl Becherovky a 2 cl Blue Curacaa. Becherovku zmiešame s Curacaom. Do pohára na long drinky nasypeme ľadovú drť, vlejeme zmes Becherovky a Curacaa. Nakoniec pohár dolejeme Top Topicom a ozdobíme čerstvým ovocím.
 
Badyán - korenie Tlačiť
Badyán celý tvorí hviezdičky s krátkou stopkou. Vo vnútri hviezdice sa nachádzajú lesklé vajcovité semená.
Používajú sa sušené hviezdicové plody hnedej farby. Chuť je podobná anízu. Je jemne škoricová. Badyán sa dá kúpiť mletý.
 
Bagels - pečivo Tlačiť

Sample ImageSample ImageĎalšia potravina, ktorá sa priamo ponúka ako finger food je bagel, ktorý ale je u nás tiež ešte málo známi. Bagel vyslov( bejgl) je údajne pečivo, ktoré má korene v starých kuchyniach židov v Rusku.
Na jeho popularizácií má zásluhu hlavne New York, kam ho prví židovskí emigranti z Ruska doviezli.
Výraz bagel má ale svoj koreň v nemeckom  slove bägel. Bagel má tvar žemle s otvorom uprostred. Bagel sa robí z múky, soli, cukru, droždia, vody a vajec. Vykvasené cesto sa rozdelí na malé bochníky, ktoré sa nechajú vykysnúť a po ďalšom prepracovaní sa formuje do tvaru žemlí, ktoré sa krátko opečú pod grilom, 15 minút povaria vo vode a nakoniec sa asi 10 minút pečú v horúcej trúbe.

Celý článok...
 
Bageta - dlhé tenké pečivo Tlačiť
Bageta je známy názov dlhého a tenkého pečiva, označovaného aj ako francúzsky rožok, alebo chlieb.
Bageta je jedným zo symbolov Francúzska a obzvlášť Paríža.
Historia bagety vo svete:
Vymyslel ju jeden z Napoleónových pekárov v snahe uľahčiť jej prepravu prostredníctvom vojakov – dlhá a tenká bageta sa zmestila do bočného vrecka nohavíc.
Bagety sa využívaju najmä na plnenie maslom šunkou a zeleninou.
Vo Francúzsku ju veľmi často podávajú ako základ raňajok. Podávaná s maslom a džemom.  
Celý článok...
 
Bageta - francúzsky chlieb Tlačiť
Francúzsky dlhý tenký chlieb, ktorý sa pečie predovšetkým z pšeničnej múky. Vždy má chrumkavý povrch a charakteristickú chuť.
Bageta vznikla pred 1.svetovou vojnou vo Francúzsku. Je obľúbená po celom svete, ale svoje prvenstvo si stále zachováva Paríž.
 
Baguettes - bageta Tlačiť

Sample ImageSample Image

Bageta je známy názov dlhého a tenkého peèiva, oznaèovaného aj ako francúzsky rožok, alebo chlieb.
Bageta je jedným zo symbolov Francúzska a obzvlášť Paríža.
Historia bagety vo svete:                                                                                                                                        Vymyslel ju jeden z Napoleónových pekárov v snahe u¾ahèiť jej prepravu prostredníctvom vojakov – dlhá a tenká bageta sa zmestila do boèného vrecka nohavíc.
Bagety sa využívaju najmä na plnenie maslom šunkou a zeleninou.
Vo Francúzsku ju ve¾mi èasto podávajú ako základ raòajok. Podávaná s maslom a džemom.

Celý článok...
 
Baklažán - alias aubergine - zelenina Tlačiť
Má ľahkú, jemnú chuť a je výživný. Značne je upravovaný vo Francúzsku, Taliansku, Nemecku a na Balkánskom poloostrove. Na varenie a pečenie sa používa tvrdý baklažán. Mäkký baklažán začína horknúť.
Pred samotnou prípravou sa doporučuje baklažán rozkrojiť, osoliť a nechať aby sa vylúčila tekutina. Potom nebude horký. Ďalej sa už postupuje podľa receptu na daný pokrm.
 
Baliaci plyn - plyn v obale potravín Tlačiť
Sú to iné plyny ako vzduch, ktoré sa zavádzajú do obalov. Zavádzajú sa pred, počas alebo po naplnení obalov potravinou.
 
Balsamico ocot - alias balzamikový ocot - vinný ocot Tlačiť
Ocot, ktorý je vyrobený zo zahusteného muštu vinných hrozien. Svoju farbu získava až niekoľkoročným zrením v sudoch.

 
Balzamikový ocot - alias Balsamico ocot Tlačiť
Ocot, ktorý je vyrobený zo zahusteného muštu vinných hrozien. Svoju farbu získava až niekoľkoročným zrením v sudoch.
 
Bancha - zelený čaj Tlačiť
Pripravuje sa z opražených čajových lístkov. Vôňa čaju pripomína vôňu čerstvého sena.
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 11 z 45


Top of Page
Vyrobil CBsoft, s.r.o
© 2021 Maximo-sk mrazené polotovary pre Fast Food
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.