Hlavná stránka arrow M   SK CZ
Potravinárska abeceda

M
Maccheroni - alias makaróny - talianske cestoviny Tlačiť
Talianske cestoviny podobné našim kolienkam. Sú však rovné a silné ako "trúbky". Ich veľkosť a hrúbka sa líši podľa talianskych oblastí.
 
Macedoine - miešanica Tlačiť
Ide o kombináciu nakrájaneho ovocia a zeleniny rôzne upravené.
 
Macerovanie - alias nakladanie - proces mäknutia Tlačiť
Nakladanie je proces nasiaknutia kvapaliny do potraviny (konzervácie), aby potravina zmäkla a bola ochutená inou aromatickou chuťou - zložkou.
Tento proces sa využíva hlavne pri zelenine a ovocí.
 
Maces - veľkonočná placka Tlačiť
Známe izraelské veľkonočné placky z nekysnutého cesta z múky a vody.
 
Maconi - mlieko Tlačiť
Gruzínske kyslé mlieko.
 
Máčanie - proces namáčania potravín Tlačiť
Proces namáčania pevnej potraviny do horúcej alebo studenej kvapaliny, aby potravina zmäkla, zbavila sa nečistôt alebo ostrej chuti.
 
Maďarský guláš - korenie Tlačiť
Ostrá koreniaca zmes na prípravu gulášu. Zmes obsahuje hlavne maďarskú pálivú a sladkú papriku, kmín, nové korenie, koriander, škoricu, čierne korenie a asi 20 percent soli.
Zmes je vhodná do všetkých gulášov, strukovinových polievok, paprikových omáčok.
 
Madeleines - sušienky Tlačiť
Francúzske sladké sušienky. Majú citrónovú vôňu a vanilkovú chuť.
 
Madrilene - ochutený vývar Tlačiť
Silný vývar ochutený paradajkovou šťavou. Podáva sa vychladený alebo vo forme želé.
 
Maizena - kukuričný škrob Tlačiť
Kukuričný škrob. Slúži hlavne k príprave tradičných pudingov a na zahusťovanie polievok a omáčok.
 
Majonéza - omáčka Tlačiť
Šľahaná omáčka z vajec, obvykle olivového oleja, citrónovej šťavy a ochutená soľou a čiernym korením.
Majonéza sa používa do šalátov alebo ako pochutina k mäsám. Z majonézy sa vyrábajú ďalšie omáčky.
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 1 - 11 z 55


Top of Page
Vyrobil CBsoft, s.r.o
© 2021 Maximo-sk mrazené polotovary pre Fast Food
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.