Hlavná stránka arrow V   SK CZ
Potravinárska abeceda

V
Vložka - prostriedok na zahustenie polievky Tlačiť
Vložka je v podstate to isté čo závarka. Rozdiel je v tom, že vložky sa pripravujú samostatne a zvlášť, teda nie v polievke. Veľakrát sa tiež podávajú samostatne. Vložky môžeme pripraviť akýmkoľvek spôsobom – vyprážaním, dusením, pečením alebo klasickým varením.
 
Vodný kúpeľ - tepelná úprava Tlačiť
Je tepelná úprava, ktorá spočíva v tom, že nádobu s pokrmom vložíme do hrnca naplneného do polovice vodou a takto pokrm ohrievame. Väčšinou sa takto ohrieva čokoláda alebo zemiaková kaša. Podstatou je, aby sa potravina neprichytila.
 
Vyluhovanie Tlačiť
Proces namočenia pevnej potraviny do horúcej alebo studenej kvapaliny za účelom zbavenia nečistôt alebo výraznej chuti, alebo práve naopak preto, aby potravina uvoľnila do tekutiny aromatické látky, živiny a ďalšie v nej obsiahnuté látky.
 
Výroba potravín - proces premeny surovín na potraviny Tlačiť
Čistenie, triedenie, upravovanie, opracovanie alebo spracovanie surovín. Prípadne pridávanie ďalších látok, vrátane balenia a následných úprav potravín. Všetko za účelom uvedenia do obehu.
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 12 - 15 z 15


Top of Page
Vyrobil CBsoft, s.r.o
© 2021 Maximo-sk mrazené polotovary pre Fast Food
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.