Hlavná stránka arrow Potravinárska abeceda arrow V arrow Veluté - omáčky zo svetlej zápražka   SK CZ
Potravinárska abeceda

Veluté - omáčky zo svetlej zápražka Tlačiť
Veluté sú biele krémové omáčky zo svetlej zápražky. Často sa chybne označujú za bešamelové omáčky vďaka rovnakému základnému postupu.
Základom týchto omáčok je zápražka z masla a svetlej múky. Základ sa následne riedi vývarom, prevarí a zjemní žĺtkami a smotanou.
Podľa druhu použitého vývaru rozlišujeme omáčky na rybie veluté, hydinové veluté, hovädzie veluté či zeleninové veluté. Zo základnej omáčky sa ďalej vychádza pri príprave ďalších medzinárodných omáčok ako je Cibulette, Slovenská hubová, Francúzska, Kaparová alebo Krevetová.
 

Top of Page
Vyrobil CBsoft, s.r.o
© 2021 Maximo-sk mrazené polotovary pre Fast Food
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.